Tipy na domácí vánoční cukroví se slevou + recept ZDARMA

Vánoce jsou v křesťanské tradici oslavou narození Ježíše Krista a spolu s Velikonocemi patří k nejoblíbenějším svátkům u nás.  Za vrchol Vánoc je považován v Česku Štědrý den, 24. prosince. K Vánocům se pojí spousty tradic známých a méně známých. Jednou z nejoblíbenějších je tradiční vánoční cukroví.

Bez vánočního cukroví si většina z nás nedokáže Vánoce ani vůbec představit. Mnoho hospodyněk začíná s pečením již v listopadu. Každý máme  své nejlepší recepty na vánoční cukroví. Je ale i spousta lidí, kteří na pečení nemají čas nebo svůj volný čas raději věnují něčemu jinému a cukroví si koupí.

Kde se vzalo tradiční vánoční cukroví?

Praotcem vánočního cukroví je pohanský zvyk pomocí nějž se v období zimního slunovratu chránil dům a rodina před zlými silami. Cukroví se peklo ve tvaru zvířat a zavěšovalo se na dveře stavení, chlévy a také rozdávalo všem členům rodiny. K pečení se používalo především sušené ovoce a med.

Rozmanité druhy vánočního cukroví tak jak ho známe dnes se objevily až ve 20. století. Většina cukroví se připravuje ze směsi: mouky, cukru, vajec, másla, kakaa, čokolády a různých druhů ořechů a kandovaného ovoce.

Které druhy vánočního cukroví mají Češi nejraději?

Mezi nejoblíbenější druhy patří jistě linecké cukroví. Stálicí jsou také perníčky či klasické vanilkové rohlíčky. Další v pořadí jsou pracny, košíčky a nejrůznější druhy strojového cukroví. Velice oblíbené je také nepečené cukroví v podobě všemožných příchutí kuliček z drcených piškotů nebo zejména dětmi oblíbená vosí hnízda.

Jak poznáte kvalitní domácí cukroví?

vánoční cukrovi koupene Pokud chcete mít na vánočním stole více druhů cukroví, máte hned několik možností jak ho získat. Pokud je pečení vaší oblíbenou činností, můžete si cukroví jednoduše upéct a zapojit do toho třeba i své děti, další možností je cukroví od rodiny. Však také vánoční cukroví našich babiček nemůže nic překonat anebo si ho jednoduše můžete koupit. Platí při tom, že kupované rozhodně nemusí být horší než domácí a to obzvláště pokud si při výběru dáte pozor na několik maličkostí a koupíte opravdu kvalitní.

Vánoční cukroví se slevou



Poctivé cukroví poznáte podle vysokého podílu oříšku a použití skutečné čokoládové polevy (ne tukové). U slepovaného cukroví by vás měla zajímat použitá marmeláda. Nesmí být ztvrdlá a vyrobená jen ze skutečného ovoce. O ne příliš velké kvalitě vypovídá a velice vzdálené datum spotřeby, značí to použití velkého množství konzervantů.

Cena za kilo cukroví se pohybuje ve větších městech od 300 Kč do 500 Kč, v menších městech je to obvykle méně. Doporučit vám můžeme výběr vánočního cukroví na internetu a nejlépe pomocí voucheru na slevových portálech, kde nakoupíte skutečnou kvalitu za mimořádnou cenu. Skutečně tak ochutnáte cukroví jako od babičky a přitom vás to nebude stát žádné úsilí.

čokoládové kuličky

Bonus v podobě receptu ZDARMA

Jednoduché čokoládové kuličky

Ingredience:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g mléčné čokolády
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 50 g namletých vlašských ořechů
  • lžíce kakaa
  • sáček strouhaného kokosu na obalení (místo toho lze použít i namleté oříšky, mandle apod.)

Postup: Do smetany nalámeme čokoládu, za stálého míchání mírně zahříváme na plotně, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom do směsi nasypeme nastrouhané vlašské ořechy, kakao a promícháme. Hmotu necháme ztuhnout v chladu. Poté z ní tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu, namletých oříšcích nebo mandlích. Dospělí si mohou kuličky dochutit ještě lžící rumu.

Vánoční čas je hlavně vždy o dobré náladě a setkávání s rodinou. Toho se držte především a je jedno jestli budete mít na stole dvacet druhů vlastnoručně pečeného cukroví nebo krabičku kupovaného.
Slevový server garantuje: